Baka

Mer än en kladdkaka – The Brownie

Jag letar ständigt efter ”Det perfekta receptet”. Ja, det vill säga, smaken ska bli perfekt.

I boken Baked av Matt Lewis och Renato Poliafito finns recept på Best Brownie… Och jag är benägen att hålla med.

Detta är min anpassning till svenska måttenheter, temperatur, storlek. Och lite andra egna idéer…

1 form ca 15×25 cm

Smält 150g god, mörk choklad tillsammans med 110g smör och 1msk espresso i vattenbad. När det smält så tar du detta från värmen och rör i 1 3/4 dl socker samt 0,5 dl packat ljust muscovadosocker.

Låt detta svalna innan du rör i 3 ägg och 1tsk vaniljsocker.

i en annan bunke blandas 1,5dl vetemjöl, 1/2tsk salt, 1tsk kakao.

Rör ihop allt utan att överröra detta. Häll smeten i formen och strö över någon dl osaltade cashewnötter samt strö över flingsalt, ca 1tsk.

Grädda 1/2h i 175 grader C.

Ps. Ännu godare dagen efter! Förvara i rumsvärme täckt med plastfolie. :p

Strö på lite flingsalt före gräddningen - garnera gärna också med någon flinga

Strö på lite flingsalt före gräddningen – garnera gärna också med någon flinga

Serverade på de fina gamla loppisfaten

Serverade på de fina gamla loppisfaten

Mums med en kopp gott kaffe

Mums med en kopp gott kaffe

Annonser
Standard

2 thoughts on “Mer än en kladdkaka – The Brownie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s