Mat&Dryck

Hel karré i gryta

image

Idag hade jag inga mattips alls, och jag stannade till vid Gourmanderiet/Kils slakteri. Där blir man aldrig besviken! Jag fann en fin bit hel karré, och med ett tips från den trevliga expediten, på tillagning av bönor, så komponerade jag denna middagen.

Lagom för 4 pers:

ca 800 g hel karre

25 g smör

3 vitlöksklyftor

1stor kvist färsk rosmarin

1tsk fänkålsfrön stötta

Bryn köttet i en gryta, salta med ett par tsk salt och kryddor enl receptet. Sänk till låg värme och bryn under lock till 74 grader innertemp. Svep in i folie en kvart medan övrigt blir klart.

image

Potatisen kokas 10 minuter och bryns färdigt i ugnen i en form med en klick smör och lite flingsalt. 250 grader ca 15 minuter.

En blandning av vaxbönor och haricot vertes samt ett par salladslökar kokas ca 3-4 minuter i saltat vatten. Kkicka på någon matsked smör samt krydda med flingsalt.Skiva köttet tunt och lägg tillbaka det i stekgrytan med den goda skyn/kryddblandningen från tillagningen.

Vi drack ett Shiraz-vin, Inycon, till och det smakade toppen :).

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s