Mat&Dryck

Söndagsbiff och måndagsmacka

Om du har en rostbiff på ungefär ett och ett kvarts kilo så kan den räcka till en hel del…

image

Först middag till sex personer – iallafall om du har en liten förrätt och efterrätt.

Tina köttet gärna i kylen. Nästa dag så skivar du rostbiffen längs fibrerna i ca 3-4 tjocka skivor. Lägg dem i marinad i kylen över dagen. (0,5 dl olivolja + 0,5 dl vit balsamvinäger + 0,5 dl japansk soja + 1 tsk salt +1 tsk timjan). Ta fram köttet någon timme innan du ska tillaga det.

Grilla eller stek på hög värme ca 5 min på varje sida och svep sedan in i folie och låt vila ca 15 min. Koka ihop resten av marinaden med skyn från köttet medan du skivar köttet tunt tvärs fibrerna denna gången. Häll över den varma skyn.

Som sås rekommenderar jag en burk créme fraiche med ca två matskedar barbecuesås nerrörd. (Denna är toppen! – Fast jag minskade sockret till en fjärdedel av originalreceptets.)  Potatisklyftor och vaxbönor som tillbehör. Och nästa gång fotar jag även söndagsmiddagen… 😉

Och… Nu kommer det fiffiga! 🙂 Nästa dag till lunch – eller när du ska och valla får och vill ta en macka i farten… Då finns förhoppningvis lite rester kvar 🙂

Tag en god smörgåsbulle. Dela och gröp ur något. Droppa ca en halv msk olivolja per bulle. Fyll med isbergssallad, köttrester strimlade, några skivor smörgåsgurka, ca en tsk grov svensk senap, en knippe vaxbönor (rester också) och en ostskiva. Svartpeppar och lite flingsalt, och kläm ihop och njut!

image

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s