Mat&Dryck

Svamp och Olivpizza med Parmesantopping

image

A skickar meddelande från Barcelona på FB… Tipsar om en blogg med ”Meat free” och jag får lite ny luft under vingarna. 🙂

Receptet här räcker till 3 st (degen och såsen) och grönsakerna till 2 pizzor.

Jag gillar Leilas pizzadeg… Och som pizzasås har jag sedan länge gjort en sås av ca 1/2 dl tomatpuré, 2 msk olivolja, 1 tsk torkad oregano, 1 pressad vitlöksklyfta, 1-2 krm salt, grovmalen svartpeppar och vispa och späd med flera matskedar kallt vatten till en såsig konsistens.

Varm ugn, gärna värma upp den till 275 grader med en varm plåt eller baksten, och så sänka till 250 när pizzan ska in i ugnen.

Vi hade underbara gäster från Italien hos oss i helgen, och fick en härlig bit parmesanost!

Med degen, såsen, ett par dl riven vanlig ost, en dl oliver, en halv squash, en röd paprika, en tomat och en dl förvällda trattisar, några saltflingor och några droppar olivolja innan gräddningen – och topping efteråt med hyvlad parmesan så blir det fantastiskt gott! Stackars lillebror som fick Taco-pizza – garanterad grönsaksfri 😦

image

Annonser
Standard

One thought on “Svamp och Olivpizza med Parmesantopping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s