Mat&Dryck

Müsli

Mumma! Sånt här får mig att längta till frukosten 🙂

Jag äter helst inte allt för sockrad müsli, så för att söta lite lagom så blandar jag ett par teskedar honung i ett par matskedar vatten, tillsammans med någon tesked rapsolja. Skvätt detta över ca två dl havregryn, en halv dl solrosfrön och en halv till en dl cashewnötter (ej saltade).

Rör om noga och krydda med ett halvt kryddmått havssalt. Rosta försiktigt och rör om ett par gånger under tiden, i 225 grader i ugnen. Låt svalna ordentligt innan du tillsätter ett kryddmått vanilj, en halv till en dl torkade tranbär och 5-10 äppelringar (recept) i bitar. Rör om. Nu har du en lagom burk müsli som går att variera hur mycket som helst.

image

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s