Baka, Mat&Dryck

Chokladbollar på dadlar och cashewnötter

image

Hej 2014, vem vill väl inte vara lite nyttigare nu såhär efter jul!?

Så jag experimenterade lite kring några recept chokladbollar gjorda utan socker och på dadlar. När man vill ha något litet och naggande gott efter maten – och blir nöjd med bara en liten boll.

Mixa först cashewnötter och grynen i matberedare så det blir som ett mjöl nästan. I med dadlarna och fortsätt mixa tills det blir finfördelat.

Sist  i med övriga ingredienser och mixa ihop allt till en fin ”deg” som går att krama fina bollar av. Det är en något torr deg, så kokosen (ca 1dl) rullas liksom fast i ytan.

Otroligt goda om jag får säga det själv 🙂 och vinner på att stå en (eller flera) dagar.

Annonser
Standard

7 thoughts on “Chokladbollar på dadlar och cashewnötter

  1. Jonna Karlsson skriver:

    Sjukt goda! Fick tipset av en kollega! Idag gjorde jag dem själv, men använde färska dadlar (eller ja, så färska de nu är efter en månad i kylen), mandel istället för cashew och fullkornshavregryn. Det blev kladdigt, och smör behövdes inte, men tog ändå en liten liten klick smör och raps-olja. Oj så gott! Stort tack för receptet!

  2. Pingback: Dadelbounty | LillaMy World

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s