Mat&Dryck

Lammlasagne med citrustouch och pinjenötter

En helt annorlunda lasagne av lite lyxigare snitt.

Så här ser den ut när den är klar!

Så här ser den ut när den är klar!

500 g lammfärs
3 färska tomater
1/2 squash
1 tsk spanskt paprikapulver (mild med rökt smak)
1 tsk spiskummin
Salt och svartpeppar
Fräs detta och tillsätt sedan:
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl vitt vin av torrare karaktär
Låt detta puttra så att vinet kokar in nästan helt.Smaka av med rivet skal från en citron samt 2 msk hackad färsk persilja

Spanskt paprikapulver och citron - gott :)

Spanskt paprikapulver och citron – gott 🙂

Halvvägs där!

Halvvägs där!

Till detta behöver du ca 16 lasagneplattor och ca 1 l bechamelsås enligt vanligt recept.
Bottna en form, ca 20×30 cm, med bechamelsås. Varva sedan plattor, lammfärssåsen och bechamelsåsen. Avsluta med bechamelsås och toppa sedan med tunnt skuren fetaost, 150-200 g.
Grädda enligt anvisning på paketet med plattor och täck om osten får alltför mycket färg.
Strö över torrostade pinjenötter och grovt hackad persilja vid serveringen.

En italienare i form av Copertino Riserva till detta fick det bli till för vår del.
Gott gott och roligt att laga 🙂

Smakade utmärkt till lasagnen.

Smakade utmärkt till lasagnen.

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s