Baka

Raspberry crumb bars

Sugen på något gott, inte alltför sött – bara lite lagom… Och sådär lite ”bitigt”…

En lagom söt liten kaka

Till en form ca 20×30 cm så behöver du följande ingredienser och får ut ca 25 kakor beroende på storlek. Och de är supergoda efter att ha varit frysta också!

Mixa 3.5 dl vetemjöl, 2.4 dl mörkt muscovadosocker, 3 dl havregryn, 3/4 tsk salt, 3/4 tsk bakpulver, 1/2 tsk bikarbonat, 1/2 tsk kanel och 175 g smör. Mixa riktigt ordentligt så det blir nästan mjöligt.
Lägg ett bakplåtspapper i formen och häll i smuldegen utom 1.5 dl som du tar åt sidan. Platta nu ordentligt med handen så den blir lite kompakt.
Grädda i 175 grader i en 12-15 minuter så den blir fint brun. Låt svalna ca 15 min medan du gör fyllningen.

Ta en ny skål och blanda 0,6 dl mörkt muscovadosocker, 1 tsk mkt finrivet citronskal, 1/2 tsk kanel, 2 tsk vetemjöl. Tillsätt 425 g hallon (färska eller tinade) samt 0,6 dl citronsaft. Blanda om.

Häll detta över kakan som svalnat en liten stund. Strö över smulorna som var över. Ringla slutligen över 1 msk smält smör.
Grädda 35-40 min lite nedanför mitten i samma temp. Rotera plåten ett par gånger. Fyllningen skall bubbla lite fint och bli vackert brun innan den är klar. Tag ut och låt svalna helt innan du skär ut kakorna. Lycka till 🙂

PS. Konstiga mått? Jo det beror på att det är en översättning från amerikanska inspirerande: ”Baked” DS.

Baked, en god bok!

Baked, en god bok!

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s