Mat&Dryck

Färsk ravioli med rödbetsblast och kantareller

Med inspiration från Livorno 2005. Favoritmaten för A, då en 12 år gammal pastaälskare på resa. Fyllda ravioli men dessutom med en hög smörfrästa kantareller. Istället för spenat så använder jag rödbetsblast från trädgårdslandet. Fantastiskt billig och underbart god lyxmat!

Börja med att göra pastadegen för den ska vila en stund. Och tyvärr fungerar det inte lika bra med färdigköpta färska lasagneplattor.

Receptet är beräknat för 4 portioner.

Häll i 5 dl vetemjöl, 3 hela ägg, 2 msk olivolja och 1/2 tsk salt i matberedaren ( helst, om du inte gillar att knåda).
Kör ihop till en deg och svep sen in i plastfolie och låt vila minst någon timme i rumstemperatur. Ska den ligga länge så är kylen bättre.

Hacka 1 vitlöksklyfta och en-ett par nävar spenat, mangold eller rödbetsblast och fräs ett par minuter i lite olivolja. Låt svalna lite.
Blanda sen med 200 g Philadelphia-ost, 1/2 dl riven parmesan, lite salt, svartpeppar och en gnutta riven muskotnöt.

Kavla ut degen i två eller flera stycken.
Jag gör ravioli ca 4×4 cm stora och till dessa tar jag ca 1/2 msk fyllning som jag klickar ut i lagom mellanrum.
Pensla med kallvatten mellan högarna och lägg på ”locket”. Kläm till mellan högarna och sporra ut fyrkanterna.

Låt torka till ca en kvart på en bakduk.
Koka sen 15 minuter. Häll av vattnet och häll i grädde, ca 2-3 dl. Värm på detta. Lägg upp på tallrikar och strö över rikligt med smörstekta kantareller.

Gott till detta är ett gott glas chablis-vin, eller en riesling.

Ut i kantarellskogen nu! 🙂

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s