Mat&Dryck

Rödbetor, pasta och halloumi

Allt blir lätt färgat av betorna

Allt blir lätt färgat av betorna

Rödbetorna växer fina och kraftiga i landet.På nätet hittar jag en väldigt spännande site http://www.lovebeetroot.co.uk/recipes med rödbetsrecept, och jag får massor av tips och inspiration!
Med halloumiost och lite annat smått och gott får vi en toppengod middag.

Medan rödbetorna kokar mjuka så blir det lite pyssel med kryddblandningen som jag googlar fram receptet på.

Receptet är till två eftersom unge herrn helst undviker rödbetor och längtade efter schnitzel 😉

Alltså: till två personer börja med att koka 4 rödbetor lagom mjuka. Det tar ca 20 minuter.

Kryddblandningen baharat kommer räcka till två gånger.
Blanda
3 krm av vardera rökt paprikapulver, spiskummin
2 krm av vardera svartpeppar och mald koriander
1 krm av vardera kanel, malen kryddnejlika, kardemumma och muskot

Tja, detta är ingen exakt vetenskap, men ungefär så mycket tog jag. Och receptet fanns här http://www.taste.com.au/recipes/23018/baharat+middle+eastern+spice+mix

Tag ca 5 dl nykokt pasta, eller värm på lite pasta från kylen.Hacka färsk mynta och persilja, ca 2 msk vardera samt en stjälk selleri.

Blanda pasta, rödbetorna (skalen bortgnidna) som är skurna i mindre bitar, saft från 1/4 citron, ca 2 msk olivolja, 1 tsk av kryddblandningen. Rör om och krydda med flingsalt.

Detta serveras ljummet som en pastasallad tillsammansmed stekt halloumi, och smakar mums!

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s