Mat&Dryck

Fyllda paprikor – en restprodukt

Med lite rester av ris i kylen, kanske någon baconskiva, ett par paprikor och tomatpuré kan man trolla fram smaskiga fyllda paprikor med grekisk touch!Här uppvärmda och serverade med grekisk sallad när jag fick chans att bjuda en god vän på lunch på balkongen sista september. Fantastiskt med denna vackra höst 😊.

I helgen hann jag inte till Smaka på Värmland i Mariebergsskogen. Däremot tog jag och A en tur till Världens Mat i Kronoparken och hittade en massa kul. Bland annat små gröna paprikor med extra tunnt skal som var extra perfekta till denna rätt, även om de röda som vi brukar använda passar superbra.

Dessa gör jag alltid på en höft, men ungefär såhär går det till för 2 portioner:
2 stora paprikorCa 2 dl kokt ris
1 baconskiva
1/2-1 tsk torkad oregano
Salt & svartpeppar
Blanda detta. Skär toppen av paprikorna och ta ur frön och mellanväggar.
Fyll paprikorna med blandningen.
Blanda ca 1/2 dl tomatpuré med 1-2 msk olivolja och 1,5 dl vatten. Krydda med någon msk färsk strimlad basilika eller någon tsk torkad oregano, salt & svartpeppar.
Ställ de fyllda paprikorna i en smord form, ganska tätt.
Häll såsen runt. Den måste vara ca 1 cm upp från botten. För stor form? Blanda mer sås eller späd med lite mer vatten.
Strö på ströbröd överst uppe på fyllningen och några saltkorn & svartpeppar.
Grädda något under mitten av ugnen i 225 grader i 45 minuter. Efter ca 30 min brukar jag ta lite av spadet och hälla över, ner i, paprikorna.
Kolla noga så det inte kokar torrt för då måste man späda med mer vatten under gräddningen.

Voilà!

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s