Uncategorized

Påskmunkar riktiga pösmunkar

Mina pyssliga föräldrar har alltid något roligt på gång.
Efter en lång skön dag i stugan med fiske, uteyoga och korvgrillning så gräddade mamma munkar när vi kom hem. Egentligen skulle vi grädda dem ute vid stugan – men kokosfettet blev kvar i kylen. 😕
Nåväl snaskiga att värma oss på väl hemma igen. 😊

Receptet har funnits i familjen länge och kom från början från min brors mellanstadielärare. Det avslutas mycket fint med "så önskar jag dig en trevlig sommar!" med typisk lutande fröken-handstil 😊.

Gunnels Munkar ca 20 st.

Blanda 1 ägg, 1 kopp socker och 1 kopp mjölk. Och en kopp=1,5 dl
I en annan skål blandas 2,5 dl vetemjöl och 1dryg tsk bakpulver.

Smält ett paket kokosfett i en djup stekpanna eller gärna en wok-panna. Ha ett lock nära ifall det skulle bli överhettat och ta eld! Och ingen fläkt på.

När fettet är smält och blivit lite varmare så klickas smeten ut i pannan. Max 8st per gång. Vänd några gånger tills de är fina i färgen och lite lätta i "kroppen".
Rulla i socker och servera direkt!
Försvinnande goda! 😉

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s